Udskrift fra: www.de3sogne.dk

Kommende arrangementer
Udskriv denne side  
Torsdag d. 26. september kl. 19.00


Open by night i Særslev Kirke

Koncert ved
Det rytmiske kor Koritmo fra Ollerup'Koritmo er et rytmisk kor med base i Ollerup. Koret er ledet af Malene Agerholm. Koritmo startede oprindeligt som Morkoret og skiftede senere navn til Ollerupkoret. I 2016 blev vi til Koritmo, som er sammensat af de italienske ord Coro (kor) og Ritmo (rytme).

I Koritmo er vi i øjeblikket omkring 30 sangere - både mænd og kvinder - som mødes og øver hver torsdag aften i musikhuset på Den Frie Lærerskole i Ollerup. Nogle af vores styrker i Koritmo er vores fælles sangglæde og fælles klang.

Vores repertoire tager afsæt i moderne musik, og vi synger sange på både dansk og engelsk, der er arrangeret for op til 6 stemmer. Vi bestræber os på at lære sangene udenad, så vi kan optræde uden brug af noder.

Til koncerten i Særslev Kirke vil vi synge sange af Sanne Salomonsen, Marie Key, Scarlet Pleasure, Oh Land, Mø, Kim Larsen, Laura Mvula og Mads Langer.'

--- Pause med kaffe/te og kage i våbenhuset ---

Efter koncerten er der

Sangtime ved Christina og Bjarne Flyman

Fællessang med sensommer- og efterårssange - nyere som ældre, med energi og glæde!Christina og Bjarne Flyman er forstanderpar på Nordfyns Efterskole i SærslevLoppegudstjeneste

Lørdag d. 28. sept. kl. 9.30 på markedspladsen i MelbyLigesom sidste år begynder loppemarkedet i Melby med en lille, kort gudstjeneste i teltet på markedspladsen. Gudstjenesten handler om 'Loppefund' og er optakt til en fornøjelig markedsdag.


Høstgudstjeneste

Søndag d. 29. sept. kl. 10.30 i Særslev KirkeTraditionen tro samles vi til høstgudstjeneste, når høsten forhåbentlig er kommet godt i hus. Vi synger de gode, gamle høst- og efterårssalmer og takker Gud for høsten. Der skal også være barnedåb.

I dagens anledning er Særslev Kirke smukt pyntet med sensommerblomster, frugt og korn. Der bliver samlet ind til Kirkens Korshær ved høstgudstjenesten.
Litteraturkreds

Litteraturkredsen mødes torsdage kl. 13.30-15.30:

3. okt. i Hårslev præstegård

Litteraturkredsen ledes af sognepræst Nana Hauge, Hårslev, tlf. 61 79 26 75, nha@km.dk. Alle er velkomne.


Kirkehøjskolen:

'Mere liv, mere fællesskab, mere kirke på landet!'


- Om de fantastiske middelalderkirker og deres uudnyttede ressourcer

v. Anna Mette Exner, arkitekt maa

Torsdag d. 10. oktober kl. 19.00 i Særslev Kirke og Præstegård

Anna Mette Exner viser billeder og holder oplæg i Særslev Kirke. Bagefter er der kaffe/te og debat i Særslev Præstegård ved siden af kirken.

Bemærk, at foredraget begynder kl. 19.00Anna Mette Exner har med sit faglige engagement og aktivistiske tilgang involveret sig personligt i folkekirkens aktuelle situation, særligt på landet, hvor kirken og de små samfunds eksistens trues af fraflytning. Gennem foredrag og rådgivning peger hun på den enorme rigdom og de uudnyttede ressourcer, der ligger gemt i de smukke middelalderkirker. Hun opfordrer menighederne til at tage kampen op, blive mere synlig i lokalsamfundene og gentænke måden, de bruger kirkebygningerne på. Fordi der er mange flere muligheder, end de fleste går og tror.

Anna Mette Exner har 30 års erfaring som ledende arkitekt på tegnestuer i Aarhus. Hun har gennem årene haft en række tillidshverv, og praktiserer i dag fra egen tegnestue med speciale i kulturarv. Hun er udviklingskonsulent for by- og landsbykirker, akademirådscensor på statens arkitekt- og designskoler, dommer i arkitektkonkurrencer, skribent, debattør og foredragsholder. Er desuden medstifter af interesseplatformen kirkeriet.dk, som arbejder for udvikling i folkekirken.

» Folder i PDF-format


Familiegudstjeneste

Søndag d. 27. okt. kl. 10.30 i Melby kirke

Den sidste søndag i oktober kaldes også BUSK-dagen. BUSK står for: Børn - Unge - Sogn - Kirke - og på denne søndag holder vi familiegudstjeneste. FDF Særslev medvirker ved familiegudstjenesten som i år har temaet: 'Stjerne for hinanden'.Efter gudstjenesten er der fællesspisning i Melby Forsamlingshus. Børn spiser gratis - 25 kr. for voksne.

Af hensyn til planlægningen bedes man tilmelde sig fællesspisningen senest tirsdag d. 22. oktober til Gunvor Sandvad: tlf. 64841137 / 23447109, gsa@km.dk


Alle helgens dag

Mindegudstjeneste søndag d. 3. nov. kl. 16.00 i Særslev KirkeAlle helgens dag mindes vi på en særlig måde dem, vi har mistet. Navnene på dem, som er døde i vore sogne, bisat eller begravet fra en af de tre kirker siden Alle helgens dag sidste år, bliver læst op. Vi tænder levende lys for vore døde og sætter lysene i døbefonten. Konfirmanderne har lavet lysposer, som man kan sætte på kirkegården bagefter. På billedet ses tre af disse lysposer, der lyste op på kirkegården efter Alle helgens gudstjenesten sidste år.


Litteraturkreds

Litteraturkredsen mødes torsdage kl. 13.30-15.30:

7. nov. i Teglgården, Bogense.

Litteraturkredsen ledes af sognepræst Nana Hauge, Hårslev, tlf. 61 79 26 75, nha@km.dk. Alle er velkomne.


Kirkehøjskolen:

'At genvinde livsmodet'


v. Synne Garff, international chef i Bibelselskabet

Tirsdag d. 12. november kl. 19.30 i Teglgården, Bogense

Hvordan får man mod på livet igen, når man har mistet et barn? Er blevet voldtaget eller tortureret? Har oplevet alvorlig sygdom? Eller måske selv har forfærdelige ting på samvittigheden?

Bibelselskabet støtter forfulgte og pressede kristne med metoden bibelsk sjælesorg, der er med til give traumatiserede mennesker livsmodet tilbage.International chef, Synne Garff, har rejst på kanten af krig, livstruende sygdom og religiøs fanatisme de sidste mange år og ført samtaler om tro, fortvivlelse og afmagt med forfulgte kristne, flygtninge, fængslede, aids-syge, børnesoldater, kirkeledere og traumeeksperter.

Med udgangspunkt i sin seneste bog, 'Når Gud bøjer sig,' tager international chef, Synne Garff, tilhørerne med ud i verdens konfliktområder, viser billeder og reflekterer over, hvad det er Bibelens fortællinger kan, når de kombineres med psykologi og drøftes i grupper.'Når Gud bøjer sig' er Synne Garffs personlige beretning fra en verden, de færreste har adgang til.

» Folder i PDF-format


Hverdagsgudstjeneste: 'Lys i mørket'

Torsdag d. 14. nov. kl. 19.00 i Særslev KirkeEn lysfyldt aftengudstjeneste i novembers mørke. Konfirmanderne medvirker og fortæller om at være et lys i mørket for andre. Der bliver tændt levende lys i kirken - og der er mulighed for selv at tænde et lys for en, man tænker på. Efter gudstjenesten er der kirkekaffe.
Kirkekalender
Søndag 22. september
14. søndag efter trinitatis
Særslev:09.00
Ejlby:
Melby:10.30
Kirkekaffe/-te efter gudstjenesten
» Se flere datoer

Arrangementer
Torsdag d. 26. september kl. 19.00
Open by night i Særslev Kirke Koncert ved Det rytmiske kor Koritmo fra Ollerup 'Koritmo....
» Læs mere
» Se alle arrangementer

Andagter & prædikener
Gå du hen og gør ligeså!' - Prædiken til 13. søndag efter Trinitatis
'Gå du hen og gør ligeså!' Prædiken til 13. søndag efter Trinitatis 15. september 2019 i Særslev ....
» Læs mere
Kirken - et bedehus - Prædiken til 10. søndag efter Trinitatis
Kirken - et bedehus Prædiken til 10. søndag efter Trinitatis Søndag d. 25. august i Særslev Kirke ....
» Læs mere
Nyt fra menighedsrådet og sognepræsten
Referat
Referat af møde 11. september 2019. Referatet kan læses som PDF-fil ved at klikke på nedenstående l....
» Læs mere
Julehjælp - ansøg om julehjælp eller giv et bidrag!
Julehjælp - ansøg om julehjælp eller giv et bidrag! Menighedsplejen i Særslev-Ejlby-Melby sogne t....
» Læs mere
Kommende møder:
02. oktober 2019 kl. 19.00
06. november 2019 kl. 19.00
05. december 2019 kl. 19.00

Nyt fra graveren
Skiftedag på kirkegården
Skiftedag på kirkegården I mange årtier er 1. maj og 1. november blevet kaldt 'skiftedag'. Da min....
» Læs mere
Sognepræst: Gunvor Sandvad, Tlf. 64 84 11 37 - 23 44 71 09